Curriculum
Aan de universiteit van Utrecht heb ik mijn studie geneeskunde gevolgd. In september 1986 behaalde ik hier mijn artsexamen. In de navolgende jaren van mijn opleiding tot plastisch chirurg ben ik werkzaam geweest in een algemeen chirurgische (Zeist) en plastische chirurgische kliniek (Nieuwegein).
In 1989 begon ik mijn 6-jarige opleiding tot plastisch chirurg. De eerste drie jaar hiervan werden gevolgd in het Medisch Centrum Alkmaar. De laatste drie jaar in het Academisch Ziekenhuis der Vrije Universiteit te Amsterdam (het huidige VUMC). In mei 1995 heb ik de opleiding tot plastisch chirurg voltooid.

Hierna ben ik verbonden geweest als staflid in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam (algemene plastische chirurgie) en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (reconstructies van borsten en van het het hoofd/hals gebied na verwijdering van kwaadaardige gezwellen). Bij deze vorm van reconstructies staan zaken als funktioneel herstel en kwaliteit van leven op de voorgrond.
Gestimuleerd om naast een functioneel ook een maximaal cosmetisch resultaat te behalen, is deze tijd een belangrijke bron geweest om me verder te verdiepen in de cosmetische chirurgie.

Mede omdat ik een uitdaging zag in het opzetten van een toen nog niet aanwezige afdeling Plastische Chirurgie in het Flevoziekenhuis te Almere en omdat ik na een aantal leerzame en nuttige jaren in Amsterdam de breedte van het vak niet wilde verliezen, heb ik me uiteindelijk in september 1999 in Almere gevestigd als plastisch chirurg. Gezien de tijdsinvestering die dit vergde en om meer ruimte te creŽren voor het cosmetische deel van het vak heb ik besloten mijn academische fase af te ronden. Tot de dag van vandaag floreert de praktijk in Almere alwaar vanaf 2002 een (vrouwelijke) plastisch chirurg de gelederen versterkt.

Vanaf 1 januari 2015 ben ik niet meer werkzaam in Almere maar in Amsterdam en Hoofddorp

 
Copyright rp.noordanus
 
 
1 augustus 2015